TRANSLATE MY HOMEPAGE: You can translate my homepage into your own language under the tab titles.

Language

13.11.2018

Digitaalinen ei ole aina hyvästä

Tein noin kuukausi sitten päätöksen. Rajoitan tietoteknolgian käyttöä niin, että en käytä mitään tietoteknisiä laitteita ilta yhdeksän ja aamu kahdeksan välillä.

Päätin myös vähentää sosiaalisen media käyttöä ja selailua. Instagramiin en ole koskenut, Twitter-tilini on ollut hiljaa kuukauden. Facebookissa olen päättänyt jatkaa, mutta matalalla profiilillä.

Kaikki nämä päätökset paransivat välittömästi mielenrauhaani ja paransi keskittymiskykyä. Kirjahyllylläni lojuneet 10 lukematonta kirjaa on luettu ja niiden lisäksi muuttama muu. Koko ajan on joku uusi myös luvun alla.

Eilen jätin sekä Twitteriin että Instagramiin kuvanviestin jossa luki - It is time to say goodbye. Tein myös selväksi mitä viestini tarkoittaa. Vähän oudolta tuntuu. Mutta kun mietin kuinka vähän tuolta jäin saamapuolelle mielenrauhan kustannuksella, tiedän päätökseni olleen oikean.

Sain isäinpäivälahjaksi digitalisaatioon kriittisesti suhtautuvan kirja. Se tuli ahmittua vuorokaudessa. Kirjan luettuani tiedän olevani nyt matkalla ja oikealla tiellä. Matkalla vapaaksi digitaalisen maailman koukuttavuudesta, henkisestä stressaavuudesta ja pinnallisuudesta.

Ps. Poistin YLEn mobiilisovelluksen (en kuitenkaan YLE Areenaa) myös kuukausi sitten. Miksi kurkkisin joka välissä uutisia jotka minulla on mahdollisuus nähdä ja kuulla lukuisia kertoja radiosta ja televisiosta. Kertaakaan en ole kaivannut 😊.