Language

14.8.2023

Puhtaasti tietokoneen äärellä

Tänään on aika tylsä päivä. Puhtaasti tietokoneen äärellä.

Aloitin aamun pikaisella sähköpostien luvulla ja yhden kokouksen sopimisella. Kävin pienen dialogin VR-maailman hyödyntämisestä opetuksesta kollegan kanssa Teams-keskustelussa.

Suunnittelin avaavani sähköpostin seuraavaksi tiistaiaamuna, ennen kehittämispäivää. Singahdan koululle sen verran ajoissa, että ehdin lukaista ja reagoida niihin ennen kehittämispäivän alkua.

Päätin käyttäväni päiväni opintojakson sosiaali- ja kasvatusalan yrittäjyysvalmennus valmisteluun. Materiaalin kokoamista, kirjoitustyötä, oppimisympäristön rakentamista. Googletusta. Finlex-lakitietokannan hyödyntämistä. Koska kurssi on vapaaehtoinen ja itsenäisesti suoritettava, sen ohjaus ja oppimateriaaliin on kiinnitettävä paljon huomiota. Satsaan kurssiin paljon, ennen sen alkua, 28.8.

Päivän työni on täysin voimakasta keskittymistä vaativaa. Teen päivän työni 8-16 välillä. Jos olisin mennyt koululle, etsisin sieltä Fokus On tilan, koska siellä ei saa puhua, on oltava hiljaa, saa työrauhan. Kokemukseni mukaan muissa työtiloissa aika ajoin puhutaan. Sosionomi (AMK) koulutuksen yhteistilassa on paljon häiriötekijöitä, jotka katkaisisivat työntekoa ja sen tuottavuutta tämän päivän tehtävissä. Vaikka varmaan ihan kivoja kohtaamisia voisikin tapahtua, tai sitten ketään ei oikein olisikaan tänään huoneella. Etäpäivä, aivan välttämätöntä.

Kuten edellä mainitsi, huomenna minut löytää EduCity:stä Joukahaisenkadulta. Kyseessä on siis sosiaali- ja kasvatusalan yksikön kehittämispäivältä, teemana verkko-opetuksen ja tutkintojen oppimisympäristön kehittäminen. Kuulostaa oikein hyvältä päivältä.