Language

22.10.2016

Googlen värikynää ja älyteknologialukutaitoa tarvitaanOheinen Turussa ottamani kuva on GOOGLEN KUVAPILVESSÄ älysovelluksen Google Assistantin toimesta editoitu automaattisesti moiseksi. Virtuaaliassari tarjosi sitä.Otin tarjouksesta vaarin ja julkaisen.

GOOGLE KÄÄNTÄJÄ on osoittautunut monessa kohtaa mm. päivä päivältä paremman puheentunnistuksen avulla helpottamaan monenlaisen vieraskielisen haasteen parissa tuhertelussa. Toki älysovelluskriittinen pitää olla. Voisiko jopa sanoa niin, että tarvitsemme tulevaisuudessa yhä enemmän älysovellus ja -teknologialukutaitoa).

Olen yllätyksekseni viimeisen kuukauden aikana huomannut, että älykäs tietotekniikkaa hiipii arkeemme sitä itse edes ajattelemattamme. Ja älykkään tietoteknologian perässä, tietty, mainostaja.

Tarkkailepas ja mieti omaa ICT-ympäristöäsi ja toimintaasi, saatat yllättyä.


Ps. 

Taisinpa muuten olla julkisesti Google-haun perusteella ensimmäinen joka kirjoittaa älyteknologialukutaito.

Miksi sen kirjoitin. Siksi, että olen käynyt sosiaalisessa mediassa entisten ja vanhojen kollegojeni kanssa keskustelua koneiden internetistä, puheentunnistusteknologiasta ja älykkäästä tietotekniikasta.

Älyteknologialukutaidossa ollaan paljon medialukutaitoa vaikeammalla tasolla. Meidän tulisi tunnistaa, milloin tietokone on meitä viisaampi. Tilanne on minusta vähän kuin haluatko miljonääriksi-ohjelmassa, kilautanko kaverille? Uskonko sitä? Tätä pohditaan nyt paljon erityisesti älykkäiden ja itseohjautuvien autojen ympärillä käytävässä keskustelussa. Ja mitä ilmeisemmin ei ilman älyteknologialukutaitoa voi lähteä Helsingistä Kilpisjärvelle "Nissanin autopilotin" kanssa. Never.