Language

27.5.2024

Sosionomien VR-Messut 29.5.2024 klo 16-18 järjestetään Turun ammattikorkeakoulun sosiaalisessa virtuaalitodellisuudessa

Turun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja kasvatusalan yksikkö järjestää kolmatta kertaa sosionomi (AMK) VR-Messut. VR-Messut toteutetaan ensimmäistä kertaa erityisesti sosionomi (AMK) opiskelijoille toteutetulla messualueella, Turun ammattikorkeakoulun sosiaalisessa virtuaalitodellisuudessa.

Messut on sosionomi (AMK) verkko-tutkintoa opiskelevien opiskelijoiden TKI-Projektiharjoittelu -opintojakson lopputapahtuma. Lopputapahtumassa opiskelijat kokoontuvat omien "henkilökohtaisten digitaalisten kaksostensa" eli avattarien kautta virtuaalitodellisuuteen rakennetussa messutilassa. Messuilla tutustutaan opintojakson aikana tehtyihin projekteihin. Opiskelijat liikkuvat messualueella ryhmien esittelyhuoneissa ja huoneista toiseen. Huoneissa tutustutaan projektien esittelymateriaaleihin, kuunnellaan projektiryhmien alustuksia, esitetään kysymyksiä ja keskustellaan vapaasti keskenään. 

Oheinen ruudunkaappauskuva on VR-Messualueen tutustumistapahtumasta. Tapahtumassa VR-Messut projektiryhmän opiskelijat Karoliina ja Anu opastavat muita opintojakson opiskelijoita messualueen toiminnoista ja käyttämisestä. 

VR-Messuilla toiminta on edellyttänyt jokaiselta opiskelijalta oman käyttäjätunnuksen luomista, oman avattaren tekemistä ja messualueella liikkumisen teknisten taitojen harjoittelua. Karoliina ja hänen ryhmänsä on toiminut tässä opintojakson muiden opiskelijoiden kouluttajana ja tukihenkilönä.

Tutustu lisää Turku AMK VR-Messujen kehittämisen historiaan:

Kuuntele Kansallinen verkkotutkinto-verkosto -hankkeen 2021-2023  webinaarin esitykseni: Virtuaalimaailma opiskelijayhteisöllisyyden mahdollistajana.

Kuva: VR-Messutreenit