Language

9.5.2022

Puistomäki EduRoom

Elämä sekä työ tapahtuu ja toteutuu myös digitaalisena olemisena,  tekoina ja vuorovaikutuksena tietokoneella ja tietoverkoissa. Kehitys on ollut huima ja se näyttää etenevän uusien innovaatioiden myötä kohti uutta internetin vaihetta, kohti metaversumia.

Olen ollut kiinnostunut tietoteknologiasta ja sen hyödyntämisestä elämässä, arjessa ja työssä koko aikuisikäni. Ensimmäisen tietokoneeni sain vuonna 1990. Internetiä aloin käyttää vuonna 1995. Sosiaalisen median käytön aloitin 2007, samaan aikaan kun aloin viedä ensimmäistä kertaa oppimateriaalejani ja opetusta verkkoon. Samoihin aikoihin avasin oman kotisivuni täällä Googlen bloggerissa. Pian kotisivun avaamisen jälkeen hankin käyttööni myös domain-tunnuksen juhaknuuttila.fi.  Kun Covid 19 iski maailmaan, syntyi asia ja käsite Puistomäki EduRoom.  

Puistomäki EduRoom

Puistomäki EduRoom on fyysinen työhuoneeni Turun Puistomäen kaupunginosassa. EduRoom on myös virtuaalinen työhuoneeni internetin osoitteessa - juhaknuuttila.fi. Virtuaalinen työhuoneeni päivittyy viikoittain, joskus päivittäinkin. Kotisivulleni tulee uutta aineistoa hiljaisempinakin aikoina kuukausittain. 

Puistomäki EduRoom oli ensimmäisessä vaiheessa materiaalipankki. Noin 10 vuotta se on ollut portti muihin julkaisukanaviini ja ihmisten väliseen yhteistyöhön. Milloin työhuoneeni siirtyy myös osaksi virtuaalista yhdessä olemista, virtuaalisten kaksosten todellisuutta, 3D-ulottuvuutta, 360 asteen maailmaa ja yhteistyötä , jää nähtäväksi. Millainen on EduRoom 4.0?

Vuonna 2022 Puistomäki EduRoom on Turun ammattikorkeakoulun lehtorin sekä henkilökohtainen ja yksityinen oppimisympäristöni. EduRoomilta löydät mm. asiakaskohtaiset teemasivuni, oppimisympäristöni sekä sosiaalisen median kanavani. Tapaat sivujen kautta minua myös videoiden ja äänitteiden kautta. EduRoom-ympäristö 2022 on toteutettu kaikin osin omatoimisesti ja ilmaiseksi hyödyntäen pääosin Googlen ekosysteemiä ja seuraavia työkaluja. Jos haluat oppia niistä lisää, järjestän mielelläni niihin liittyvää tutustumis-, perehdytys- ja käyttökoulutusta.

Blogger, 
Doc, 
Drive, 
Gmail, 
Jamboard, 
Kalenteri, 
Keep, 
Kuvat, 
Kääntäjä, 
Maps, 
Sivustot, 
Slides, 
YouTube ja 
Yritysprofiili.