Language

22.1.2022

Tervetuloa Puistomäki Eduroomille

Tervetuloa Puistomäki EduRoomille

Vuonna 2022 Puistomäki Eduroom on ihan oikea fyysinen työhuoneeni Turussa. Puistomäki EduRoom on myös digitaalinen toimintaympäristö, joka löytyy tästä internetin osoitteesta - http://www.juhaknuuttila.fi. Digitaalinen Puistomäki EduRoom muuntuu koko ajan. Olen ideoimassa työssäni Turun ammattikorkeakoulussa vuoden 2022 aikana eri kumppanien kanssa virtuaalitodellisuutta ja metaverse visiota hyödyntävää Luokka 2026 konseptia. Luokka 2026 kehitystyö vie vääjäämättä mukanaan myös henkilökohtaista kotisivuani ja digitaalista toimintaympäristöä virtuaalimaailmaa kohti. 

Virtuaalikoulu, virtuaalitodellisuus ja metaversumi

Virtuaalimaailma ja virtuaalitodellisuus alkaa olla täällä nyt, ihan pian myös osa koulujen arkea. Yhteiskuntien digitalisaatiossa on alettu virtuaalitodellisuuden hyödyntämisessä ottaa uusia askelia kohtia metaversumia. Tutustu oheisten kahden linkin kautta metaversumiin:  The Metaverse and How We'll Build It Together -- Connect 2021 ja Wikipedia, Metaversumi.

SecondLife

Itselläni on kahdenlaista kokemusta opettajana virtuaalitodellisuudesta. 2009-2011 vaihteessa oli mukana Suomen opettajien SecondLife koulutuksissa, tapaamisissa ja erilaisissa kokeiluissa. Näen, että SeconLife toiminta oli oma ensiaskeleeni metaversun maailmaan. Videot 1-3. kertovat  kokemuksistani tuon ajan SecondLife virtuaalimaailmassa. 

VR Fast Track hanke 2019-2022

2019-2021 olin mukana virtuaalitodellisuutta oppimisympäristönä kehittävässä Turun AMK:n ja HaagaHelia AMK:n hankkeessa - VR Fast Track. Hankkeessa kehitettiin mm. virtuaalipelejä ja 360-ympäristöjä  maahanmuuttajien osaamisen tunnistamisessa ja työelämäoppimisen tukena hoiva-, puhdistus- ja ravintola-alalla. Itse olin mukana ideoimassa ja rakentamassa Attendo Oy:n ja hankkeen muiden hanketyöntekijöiden kanssa ikäihmisten tehostetun palveluasumisen osaamisen tunnistamiseen nk. 360 videon konseptia. Videon käsikirjoitus ja toteuttamisen vaiheessa en ikävä kyllä ehtinyt olla mukana lyhennetyn työaikani takia. Videolla 4. kerrotaan lisää hankkeesta, hankejulkaisun löydät tästä. Pääset myös tutustumaan hankkeen aikana tehtyihin materiaaleihin avointen materiaalien kirjastossa kirjoittamalla hakuun VR FAST TRACK. Edellä mainitun hoiva-alan materiaali löytyy kuvat, videot ja materiaalit kohdasta (Materiaali 1.) tai oheisesta linkistä linkistä .

Luokka 2026

Luokka 2026 ja EduRoom Meta on tulevaisuutta, ehkä lähempänä kun taas kerran uskommekaan. Luokka 2026 projekti käynnistyy syksyllä 2022. Seuraan Luokka 2026 projektin etenemistä materiaalipankki sivuni oppimateriaalit osiossa. Voit tutustua Luokka 2026 metavisioon jo nyt tästä. Jos tämä Luokka 2026 kiinnostaa, ota yhteyttä, niin kerron lisää.

Kuvat, videot ja materiaalit

Seuraavasta löydät edellisiin teemoihin liittyviä kuvia ja videoita.

Kuva 1. Tulevaisuus on aivan jotain uutta. Kuva: Pixabay (CC)


Kuva 2. Fyysiseltä Puistomäki EduRoomilta. Kuva: Juha Knuuttila

Kuva 3. Virtuaaliselta Puistomäki EduRoomilta. Zoom-verkkoneuvotteluhuoneeni taustakuva. Turku EduCity. Kuva: Juha Knuuttila.

Video 1. Tunnelmia SecondLife kokemuksistani SecondLife maailman eri toimintaympäristöissä. Avattaren: Footballblogger Zelnik. Video: Juha Knuuttila


 
Video 2. Between Two Worlds 1.  Hauska kokeilu ja tapaamiseni Floridan Suomikodin porukan kanssa. Video: Juha Knuuttila


Video 3. Between Two Worlds 2. Hauska kokeilu ja tapaamiseni Floridan Suomikodin porukan kanssa. Video: Juha Knuuttila


Video 4. Hankevideo. VR Fast Track -hanke kehitti virtuaalitodellisuutta osaamisen tunnistamisessa. Video: VR Fast Track -hanke
Materiaali 1. VR Fast Track hankkeen hoiva-alan 360 oppimateriaali