TRANSLATE MY HOMEPAGE: You can translate my homepage into your own language under the tab titles.

Language

20.9.2019

#MENTALOFFICE

Uussosiaalinen työ

Toimin Turun ammattikorkeakoulun lehtorina sekä yksityisesti harrastusluonteisesti tuotekehittäjänä.

Tänä päivänä työtäni tehdään ihmisten kanssa tiimeissä, verkossa ja asiakkaiden luona. Tietotyö ei ole enään useinkaan sidoksissa työpaikalle tai työhuoneelle, vaan se on usein hyvin "paikkariippumaton" tila.

Teenkin yksilöllisen suunnittelu- ja arviointityöni, sähköpostien käsittelyn sekä verkko-opetuksen, -ohjauksen, -neuvottelut ja -yhteisötyön Turun Puistomäestä, Porin Sampolasta, Kauhavan Alähärmästä tai satunnaisesti jostain muualtakin käsin. Verkko ja verkkotyöskentely edustaa minulle tuottavuutta, joustavuutta, uuden törmäytymista ja törmäyttämistä, yllätyksellisyyttä, "silmä-silmässä-kohtaamista" - sitä kaikkea "uussosiaalista".

Kuuntele Turku AMK Podcast; alustukseni ja keskustelu: "Voiko sosionomi oppia mitään verkkotutkinnossa?". Onko aito kohtaaminen mahdollista verkossa?

Perinteinen työ ja työyhteisö

Lehtorina Turun AMK Kupittaan Kampuksella hengaan yhteiskäyttötiloilla, tapaan kollegoita kokouksissa, kahvittelen ja lounastan heidän kanssa, valmennan opiskelijoita lähikontaktissa yksilöllisesti tai ryhmissä. Kampus on minulle "perinteisen sosiaalisen kohtaamisen ja tekemisen paikka".

Fyysinen Kampus on minulle "sitä perinteistä sosiaalista ja kohtaamista", kolmiulotteista, laajasti-nonverbaalista, nopea-käänteistä ja usein "verkkoa lämpimämpää fyysistä läheisyyttä".

Tutustu: Turun ammattikorkeakoulu; Terveys ja hyvinvointi
Työelämä keskiössä
Työelämässä tapaan lehtorina ja tuotekehittäjänä verkossa ja koululla, työpaikoilla ja erilaisilla "turuilla ja toreilla"

Olen mukana omalta osaltani Turku AMK aluekehitystyössä: Tutkimus- ja kehittämishankkeissa sekä opetuksen liiketoiminnassa.

#mentaloffice

Kaltaisteni työn tekemistä ei tunnista yksittäisestä tehtaasta, teollisuushallista, koulurakennuksesta tai työhuoneesta. Se on enemmänkin psyko-fyysinen tila, vaihtuvien psyykkisten ja fyysisten tilojen vuorottelu ja vuoropuhelu - #mentaloffice.

Yhdistä meidät

Ole yhteydessä.