Language

28.8.2017

Verkkoryhmän Psosvs17 lähipäivä 1 - 28.8.2017

Verkko-opiskelijat hyvällä asenteella liikkeelle 28.8.2017
Sosionomi (AMK) verkko-opinnot ryhmä - Psosvs17 - starttasi opintonsa Turun ammattikorkeakoulun ICT-Talon toimipisteellä 28.8.2017.

Opiskelijat jatkavat lähipäivien jälkeen opintojaan mm. Ruotsin Sundsvallista, Rovaniemeltä, Vaasasta, Karvialta, Kangasalalta ja Kirkkonummelta. Suurin osa opiskelijoista on Varsinais-Suomen maakunnan alueelta. Turkulaisia on 21:n opiskelijan joukossa 5.

Minulla ei ole pienintäkään epäilystä tämä ryhmän motivaatiosta ja osaamisesta. Muiden Sosionomi (AMK) ryhmien tapaan opiskelijoilla on jo aikaisempiakin tutkintoja: lähihoitajia, tietotekniikan tradenomi, teatteritaiteiden maisteri (ammattinäyttelijä) ja luokanopettaja. Ehkä ryhmä on aikaisemman kokemukseni perusteella lähtötasoltaan keskimääräistä koulutetumpikin.

1. lähipäivä kului pitkälti opetushenkilökunnan ja opiskelijoiden keskinäiseen tutustumiseen. Opetushenkilöstö oli tehnyt omat esittelyvideonsa kevään ja elokuun aikana. Ensimmäisen koulupäivän tutustumisen yksi keskeinen sisältö oli opiskelijoiden esittelyvideoiden tekeminen. Opiskelijat toteuttivat esitysten tekemisen pienryhmissä. Nyt he ovat meille eloisia ja eläviä ihmisiä vielä lähipäivien jälkeenkin.

Tunnelmiaan opiskelijat kuvasivat ensimmäisen päivän jälkeen helpottuneiksi. Verkko-opintojen aloittaminen oli jännittänyt, oman opiskelun aikatauluttaminen ja teknologia oppimisen tukeva ja yhteistyön välineenä mietityttää.

2. opiskelupäivä 29.8 menee pitkälti yhdessä media-alan opiskelijoiden kanssa kaikille ammattikorkeakouluopiskelijoille yhteisten asioiden parissa. Illalla juhlivat kaikkien kolmen "verkkokoulutusohjelman"opiskelijat ja henkilöstö uuden aikakauden alkua Turun ammattikorkeakoulun historiassa. 

Keskiviikko 30.8 meneekin sitten jo verkko-opiskelun oppimisympäristön ja välineiden kokeiluiden ja harjoittelun parissa.