TRANSLATE MY HOMEPAGE: You can translate my homepage into your own language under the tab titles.

Language

1.8.2017

Aito verkkokohtaaminen videoneuvotteluvälinein vaatii omat niksinsä

Opiskelun, oppimisen ja ohjauksen siirtyminen tietoverkkoihin on kohtuullisen uutta. Aivan uutta on Turun ammattikorkeakoulussa 28.8.2017 aloittava Sosionomi (AMK) verkkotutkinto.

Verkko-opiskelussa yksi osa opiskelua ja oppimisympäristöä on verkkokohtaamiset videoneuvotteluvälinein. 20 Sosionomi (AMK) verkko-opiskelijaa tapaakin toisiaan syksyllä 2017 aina tiistaisin ja torstaisin Skype-videoneuvotteluympäristössä.

Seuraavassa kokemukseeni perustuen 3. ensimmäistä neuvoani onnistuneeseen videoneuvottelukohtaamiseen.

1. Opettele kohtaamaan ihmisiä verkossa

Ihmisiä oppii kohtaamaan luontevasti tavanomaisissa kohtaamistilanteissa, jos et tapaa ihmisiä tai teet sitä harvoin, se jännittää ja voi tuntua epäluonnolliselta sinulle. Samoin asia menee myös videoneuvottelukohtaamisissa. Eli tapaa ihmisiä, ystäviä ja  opiskelukavereita - yksin, pareittain ja ryhmittäin verkossa. Kaikki mikä on arkipäiväistä, on myös aitoa.

2. Tule verkkotapaamiseen ajoissa

Kaikki uusi tavanomainenkin kohtaaminen pelottaa. Teknologia ihmisten välissä ja apuna on jatkuvasti muutoksessa, joten ota sitä koko ajan haltuun. Tule verkkotapaamisiin ajoissa, mikään ei hermostuta ihmistä niin paljon kuin kiire tekniikan kanssa työskennellessä. Näin saat aikaa kokeilla ja ottaa teknologiaa ihmisten välillä haltuun.

3. Varmista verkkotapaamistasi normaalilla puhelimella

Minä olen ainakin tarvinnut hyvin usein puhelinta tukena verkkotapaamisten yhteydessä. Sitä voi käyttää verkkoneuvottelun rinnalla ja se on hyvä tukilinja esim. ohjeiden saamiseksi. Varmista, että sinulla on puhelin käytössäsi ja että muilla verkkoneuvottelijoilla yhteyskanavasi auki sinuun (soittomahdollisuus tai jokin digitaalinen muu yhteys olemassa).