Language

11.11.2011

Vinkkejä A2 harjoittelupaikan valintaan

Tästä pääset takaisin harjoittelu ja työelämäasiat sivulle

1) Suositeltavia paikkoja A2 harjoittelujaksolleovat kaikki paikat, joissa on selkeä hoito, kasvatus ja kuntoutussuhde asiakkaaseen.
Siksi nk. matalan kynnyksen paikat: mm. päihde, mielenterveys tai ikäihmisille eivät ole tässä kohtaa kovinkaan suositeltavia, koska yleensä varsinainen suunnitelmallinen auttamistyö tapahtuu jonkun muun palvelun piirissä tai sitä ei ole, koska paikassa kävijä ei ole perinteisen sosiaali- ja terveyspalvelun palvelun tarpeessa.

2) Suositeltavaa on hakea omaan sosionomi (AMK) osaamiseen myös aikuissosiaalityö / aikuisten sosiaalipalvelutyön kokemusta turvallisessa harjoitteluympäristössä. Tällaisia paikkoja sosionomille voisi olla mm. kehitysvammaisten asumispalveluyksiköt, päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumisyksiköt tai ikääntyvien asumispalvelut.

3) Jos olet suuntautunut lastensuojelun alueelle, luonnollista olisi hakeutua esim. lastensuojelulaitosharjoitteluun joko A2 tai A3 harjoittelun aikana
En suosittelisi kellekään puhtaasti päivähoitopainotteista harjoitteluhopsia, koska sosionomi (AMK) kilpailuetu päivähoidossakin on nimenomaan erityisten ja ongelmallisten perheiden tilanteiden kohtaaminen. Eli pienten lasten vastaanottokoti, ammatilliset perhekodit, ensi ja turvakoti eri yksiköineen ovat tällaisia valmiuksia antavia paikkoja. Näitä kannattaa hakea A2 ja A3 jaksoilla.