Language

30.9.2017

Ketä ihan oikeasti on Kupittaan Kampuksella 2025?

(Sorry. Vähän lähinnä Twitterin puolelle rakennettu otsikko. Mutta ihan työn paikkaan liittyvää asiaa, jolla kyllä yhteys otsikkoonkin :))

MITEN SINÄ TEET TYÖTÄSI 2017? ENTÄ 2020? 

En tässä ota niinkään kantaa tuohon jo vanhaan Saku Tuomisen työaikaan liittyvään kirjoitukseen. Puhun paikasta. Nään koko ajan omassa työyhteisössäni ja ympärilläni, miten pienten lasten perheiden äidit painavat työtä jo ties kuinka kaukana tuosta 1600 tunnin vuosityöajastaan! Mitä asialle voisi tehdä?

Minulle on ratkaisu ollut työpaikan tuunaaminen. Sen kautta minulle on jäänyt paljon aikaa oikealle ja innostavalle tekemiselle.

Miten minä teen lehtorin työtäni syksyllä 2017?

KUN OLE Kupittaalla (Eli Koppikonttorilla) olen aina 1OO prosenttisesti opiskelijalle tai kollegalle LÄSNÄ. 


Kaiken EI LÄSNÄ JA E-LÄSNÄ teen 100 prosenttisesti Puistämäessä (Kotikonttorilla). Eli Kupittaalla vaan syön, juon, nauran tai hengailen. Tai sitten juttelen, opetan, ohjaan, valmennan, ja kokousta. Ja nämä viisi viimeistäkin on kovaa vauhtia siirtymässä opetuksen e-tuotteistumisen, työelämällistymisen ja globalisaation takia pois Kupittaalta. 


En kuitenkaan väitä, että tämä on oikea tapa sinulle, varsinkin jos olet tyytyväinen ja aikasi riittää nyt hyvin. Mutta kyllä asian ääreen kannattaa pysähtyä.


Mielenkiintoista nähdä mitä ihan oikeasti tapahtuu Koppikonttorini ikkunan alla juuri rakentamaan aloitetussa AMK uudisrakennuksessa 2019? Muuttavatko Pihjajalinna, Mehiläinen, Terveystalo tms. TYKSin ja Pohjola sairaalan väliin 2025? Vai tiivistyykö korkeakoulut entisestään Kupittaalla ja Kupittaalle?


Työn ja työelämän muutos korkeakouluissa on nyt niin murroksessa, että ei käy kateeksi tilatyöryhmiä ja tilasuunnittelijoita. Kiinteistöbussineskin on haasteissa, monenlaista uutta 2020 luvun koukkua yrittävät kehitellä. Nyt juuri näyttää suhdanteet ainakin pörssissä kääntyneen heille parempaan suuntaan.


Pitäisikö työajat poistaa, pohti Saku Tuominen 2011?