Language

11.10.2012

Opintokokonaisuusvastaavasta oppimisympäristön designeriksi

Hyvä kollega

Ohessa Anne Rongaksen, suomalaisen tieto- ja viestintätekniikan pedagogiikan "gurun" ajatuksia ja pohdintaa vuorovaikutteisesta teknologiasta ja oppimisprosessin suunnittelusta. Ohita tämä, jos opiskelijapalaute omasta opetuksestasi tai opintokokonaisuuden opetusjärjestelyjen toteutumisesta on erinomaista tai kiitettävää. Myös jokaisen vuoden opettajan "vm.1999" - omasta tai opiskelija mielestä - kannattaa viettää 6 minuuttia taas pedegogiikan äärellä.
Nyt kun taas olen itse  aloittanut kevään 2013 opetuksen suunnittelun opintokokonaisvastaavan roolissa yhdessä opettajatiimin kanssa, videossa kolahtaa moniakin asioita. Ehkä ei niinkään tuo teknologia-asia - mikä  monelle ainakin kollegalle yllätys :) Ajattelen, että oikealla tiellä ollaan, mutta matka meillä on pitkä niin kuin Anne Rongaskin videon lopussa sanoo. Opintokonaisuusvastaavasta oppimisympäristön designeriksi.

Ps. Erityisesti tuo slide kolmonen, oppimisprosessin ja ympäristön suunnittelu voisi olla jokaisen opintokokonaisuusvastaavan, ja tietysti yksittäisen opettajankin ilmoitustaululla tai näytönsäästäjänä. Voisi aika ajoin pysähtyä miettimään mitä esim. tuo ja tuo "ranskis" tarkoittaa ammattikorkeakouluympäristössä ja opetusministeriön sekä ammattikorkeakoulun strategisten tavoitteiden näkökulmasta.  

Itse muuten otin sliden jo näytölle taustakuvaksi  :) 

Klikkaa kuvaa jos haluat nähdä sen suurempana. Voit ottaa siitä vaikka ruudunkaappauskuvan näytöltäsi (näppäimistöstä ctrl ja printscreen), kopioida tietokoneelle tai printata sen.