Verkko-opetuksesta digitaaliseen sosiaalihuollossa
Minua on kiinnostanut vuodesta 1997 alkaen digitalisaation hyödyntäminen ja sen mahdollisuudet oppimisympäristöissä ja sosiaalialan koulutuksessa. Olen toiminut opettajana sosionomi (AMK) verkko-oppimisympäristöissä ja opetuksessa. Aloitimme Turun AMK:ssa Suomen ensimmäisen sosionomi (AMK) verkko-tutkinnon syksyllä 2017. Viime vuosina olen kirjoitellut asiasta blogissani mm. aihetunnisteella eSosionomi.
Ensi syksyn aikana aion tuoda täällä blogissani oman panokseni keskusteluun digitalisaation mahdollisuuksista ja haasteista sosiaalihuollon toimintakentässä.
Digitaalinen sosiaalihuollossa on muutakin kuin digisosiaalityötä!
Sosiaalihuollon toimintakentällä on käyty muutaman viime vuoden aikana paljon keskustelua esosiaalityöstä ja digisosiaalityöstä. Sosiaalityö on merkittävä sosiaalihuollon toiminta-alue. Sosiaalihuoltolain mukaan sosiaalityö on kuitenkin ainoastaan yksi osa sosiaalihuoltoa ja sosiaalipalveluita. Siksi itse haluan lähteä tarkastelemaan sosiaalihuollon digitalisaatiota laajemminkin.
Mitä on digitaalinen sosiaalihuollossa?
Tarkastelen jatkossa blogissani digitaalista sosiaalityön viitekehystä laajemmin. Sosionomi (AMK) kouluttajana haluan laajentaa keskustelua koko sosiaalihuollon toimintakenttään. Haluan omalta osaltani jäsentää tietoa ja laajentaa keskustelua entistä täsmällisemmin suhteessa olemassa olevaan: sosiaalihuollon tiedonhallinnan käsitemaailmaan ja rakenteisiin, mm. sosiaalihuollon palvelutehtäviin ja sosiaalipalveluiden kokonaisuuteen.
Jatkossa blogikirjoitukseni löytyvät blogistani aihetunnisteella digisohu eli digitaalinen sosiaalihuollossa.
Ensimmäisen kirjoitukseni julkaisen teemasta lokakuussa. Twinkkaan asiasta silloin Twitterissä.
Palaillaan asiaan.