Language

18.1.2020

Turun AMK:ssa alkaa näkemysjohtamisen koulutus keväällä 2020

Annoin itselleni aikaa olla mukana, ylpeänä tullessa valituksi. Näkemyksen johtaminen on takuulla teema, joka jakaa ihmisten mielipiteitä korkeakouluyhteisössä. "Sosiaalialan porukassa" taidan olla välillä näiden juttujeni kanssa jopa vähän outolintukin .Odotan mielenkiinnolla kohtaamisia, sekä näkemystään vahvistavien, mutta myös kriittisempien.

Mukana näyttäisi pilotti-koulutuksessa olevan sosiaali- ja terveysalan opettajakunnasta aika monta hoitotyön vastaavaa, päällikköä ja tutkijaa. Itse sosiaalialan ainoana edustajana ajattelen ja uskon, että ilman sosiaalisen näkemystä, näkyvyyttä ja näkyväksi tekemistä ei oikein voi näkyä ja olla olemassa jo automaattisesti "härpäkkeisessä" ja erittäin voimakkaasti "härpäkkeistyvässä" sosiaali- ja terveysalasta pikkuhiljaa muuntuvassa "eHealth-maailmassa". Samanlaisia näkyvyys- ja näkemyshaasteita kohtaa myös "mielenterveys ja kasvatustyön asiantuntija-maailma".

Itse toivoisin omiemme keskuudessa enempi kipeää ja kirkastavaa keskustelu "sosiaalialan brändistä" ja sen "coresta". Kokemukseni mukaan muodikkaastikin usein nimetty "brändityö" auttaa työssäjaksamisessa, monialaisessa yhteistyössä, verkostoitumisessa, sosiaalityöntekijän ja sosionomin ammatti-identiteetin tukemisessa ja varmaan myös tutkimus- ja kehittämistyön strategiatyössäkin.

Keskustelu ja vuorovaikutus jatkukoon. Ja sitä seuratkoon kateellisen voimattomina, sekä tekoäly että kehittyneinkin robotti.

https://talk.turkuamk.fi/puheenvuoroja/minustako-nakemysjohtaja/