Oma intranet
1. Uudet ja digitaaliset oppimisympäristöt
2. Yrittäjyys, ketterät kokeilut ja palvelumuotoilu
3. Ikäihmisten uudet palvelut
---
Sisällysluettelo
- Koulutus ja palveluiden kehittäminen
- Intohimona digitaalinen oppimisessa
- Sosiaalihuollon oppimisympäristöjen palvelumuotoilu ja tuotekehitystyö
- Verkkokoulutus ja -valmennus
- Ota yhteyttä
1. Koulutus ja palveluiden kehittäminen
Isot organisaatiot (esim. hyvinvointialueet ja korkeakoulut) ovat raskaita ja konservatiivisia innovatiivisten ja nopeiden kokeilujen toimintaympäristöinä. Hanketyö vie vuosia, strategioita heiluttavat mm. vaalikausittaiset uudet politiikka-tavoitteet. Kehittämistyössä projektisuunnitelmien ja -raporttien kanssa menee aikaa ja resursseja. Usein tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä syntyy paperia ja julkaisuja cv:hen, hihojen käärimiseen ei tunnu enää riittävän aikaa, osaamista tai rohkeutta.
Omalle luonteelleni sopii paperien tuottamista paremmin erilaisten ideoiden vieminen nopeastikin eteenpäin. Lähdetään heti liikkeelle, luodaan palvelu- ja oppimisympäristökonsepteja, kokeillaan niitä ja otetaan tarvittaessa hyväksi havaittuja oppimisympäristöratkaisuja nopeastikin käyttöön.
Koska korkeakoulut keskittyvät 2024 lähinnä tutkintojen tuottamiseen ja tutkimusrahoituksen hankkimiseen, ei oikein luovuudelle ja kokeilutoiminnalle löydy kannustusta. Tämän takia teen myös yksityisesti tuotekehitystyötä koulutus- ja sosiaalialan asiantuntijoiden, yritysten ja organisaatioiden kanssa sekä tarjoan myös koulutuspalvelua.
2. Intohimona digitaalinen oppimisessa
Minulla on kolmenkymmenen neljän (34) vuoden opettajan työkokemus sosiaalialan opetuksen, kehittämisen ja johtamisen työssä. Erityisosaamiseni liittyy digitaalisiin oppimisympäristöihin, niiden käyttöönottoon ja innovatiiviseen hyödyntämiseen sosiaalihuollon oppimisessa.
Olen hyödyntänyt työssäni kouluttajana digitaalisen oppimisympäristön mahdollisuuksia vuodesta 1997 alkaen. Olen Turun ammattikorkeakoulun kollegoideni kanssa aloittaneet Suomen ensimmäisenä sosiaalialan verkkotutkinnon Turun ammattikorkeakoulussa syksyllä 2017. Oma ohjaus- ja opetustyöni on siirtynyt kahdenkymmenenviiden vuoden (25) aikana koulun seinien ulkopuolelle verkkokursseiksi, verkko-oppimateriaaleiksi, verkko-ohjaukseksi ja Zoomin verkkokohtaamisiksi. Tulevaisuudessa tulen käyttämään sekä ammattikorkeakoulun lehtorina (jään opettajantyöstä eläkkeelle 2026-2027) että yksityisesti "innovaatioenergiani" erityisesti sosiaalisen virtuaalitodellisuuden hyödyntämisen kehittämiseen sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa.
Kehitän yksityisenä ammatinharjoittajana mielelläni sinun tai organisaatiosi oppimisen, opetuksen ja opiskelun digitalisaatiota ja/tai oppimisympäristöäsi. Soittele, laita sähköpostia tai jätä yhteydenottopyyntö sivun alaosasta löytyvällä yhteydenottolomakkeella.
- DigiOpe
- Juha Luokkalainen
- Sosiaalikoulu
- Tekoäly ja sosiaalihuollon asiakastyön simulaatiot
4 Verkkokoulutus ja - valmennus
Kerron mielelläni lisää mm. verkkotutkinto-opiskelusta, kokemuksistani opetustyöstä ja toisten ihmisten kohtaamisesta sosiaalisessa virtuaalitodellisuudessa tai vaikka miten on syntynyt idea sosiaalisen virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä haastavien asiakastilanteiden digitaalisena simulaatio-oppimisympäristönä.