Lomalla lehtorin töistä 17.6.-14.8.2022

HAE BLOGISTA

CHOOSE YOUR LANGUAGE

4.1.2021

Minä

LinkedIn
  Oma Turku AMK:n opettajatarinani verkko-opiskelun näkökulmasta

  1. Kuka olen?
  Hei. Olen Juha Knuuttila. Olen aviopuoliso ja turkulainen kahden aikuisen lapsen isä. Vapaa-aikana minut löytää puutarhanhoidon, Padelin, lenkkeilyn, äänikirjojen, kodin ja maatilan arkeen liittyvien askareiden, yhteiskunnallisen vaikuttamistyön ja sukututkimuksen parista. Ja aina kuin vaan mahdollista, touhuan myös alle kouluikäisten lastenlasteni kanssa.

  Toimin lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa ja koulutan sosiaalialan ohjaajia ja varhaiskasvatuksen sosionomeja varsinaissuomalaiselle työelämäkentälle. Olen yhteiskuntatieteilijänä kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamistyöstä. Seuraan hallintoa, politiikkaa ja sosiaali- ja terveydenhuollon päätöksentekoa, erityisesti sosiaalihuollon näkökulmasta. Olen myös harrastusluonteisesti kehittämässä sosiaalihuollon yrittäjyyttä sekä mukana tuotekehitystyössä.
  2. Sosiaalialan koulutukseni
  Oma taustakoulutukseni on valtiotieteen maisteri ja sosiaalityöntekijä Turun yliopistosta. Opettajan pedagogiset opinnot on tehty aikanaan Helsingin sairaanhoito-opistossa, tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto taas Verutumilla. Olen suorittanut myös sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon opintoja Itä-Suomen yliopistossa vähän vaille kanditutkinnon verran.
  3. Kokemukseni sosiaalialan tehtävissä
  Olen toiminut työurani alussa lastenvalvojana, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä sekä pienen kunnan sosiaalijohtajana. Parin viime vuosikymmenen aikana olen toiminut vapaaehtoistyössä: lasten huoltoon ja tapaamisoikeuteen liittyvien riita-
  asioiden sovittelijana, rikosasioiden sovittelijan (Turun kaupunki), lastensuojelujärjestöjen hallinnossa (Mm. Kota ry:n puheenjohtajana) sekä lasten chat-palvelussa päivystäjänä (Sos-Lapsikylä).
  4. Kokemukseni opetustyössä

  Opetustyössä Turun ammattikorkeakoulussa olen toiminut jo 1990-luvun alusta alkaen erilaisissa rooleissa: päätoimisena tuntiopettajana, osastonjohtajana, ohjelmapäällikkönä ja koulutuspäällikkönä. Vuodesta 2003 alkaen olen hoitanut lehtorin virkaa, pääopetusalueena kuntahallinto, sosiaalihuollon palveluiden järjestäminen ja tuottaminen, johtajuus ja yrittäjyys. Olen toiminut aikanaan myös AKAVA JS-luottamusmiehenä. Opettajan työhöni kuuluu pääasiassa opetus- ja ohjaustyö. Osa työajastani kuluu myös tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioasioiden parissa.

  5. Linkit