Choose Your Language

HAE BLOGISTA

30.6.2022

Kuka olen?

LinkedIn
  Oma Turku AMK:n opettajatarinani verkko-opiskelun näkökulmasta

  1. Kuka olen?
  Hei. Olen Juha Knuuttila. Toimin lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa ja koulutan sosiaaliohjaajia ja varhaiskasvatuksen sosionomeja pääasiassa varsinaissuomalaiselle työelämäkentälle. Olen yhteiskuntatieteilijänä kiinnostunut ihmisestä, yhteisöistä ja yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamistyöstä. Seuraan sosiaalihuollon asiantuntijana yhteiskuntapolitiikkaa, sosiaalipolitiikkaa, sosiaali- ja terveydenhuollon päätöksentekoa ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen toimintaan sosiaalihuollon näkökulmasta. Toimin myös harrastusluonteisesti verkkopedagogiikan ja digitaalisen sosiaalihuollon yksityisenä tuotekehittäjänä sekä kouluttajana.

  2. Sosiaalialan koulutukseni
  Oma taustakoulutukseni on valtiotieteen maisteri ja sosiaalityöntekijä Turun yliopistosta. Opettajan pedagogiset opinnot on tehty aikanaan Helsingin sairaanhoito-opistossa, tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto taas Verutumilla. Olen suorittanut myös sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon opintoja Itä-Suomen yliopistossa vähän vaille kanditutkinnon verran.
  3. Kokemukseni sosiaalialan tehtävissä
  Olen toiminut työurani alussa lastenvalvojana, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä sekä pienen kunnan sosiaalijohtajana. Parin viime vuosikymmenen aikana olen toiminut vapaaehtoistyössä: lasten huoltoon ja tapaamisoikeuteen liittyvien riita-
  asioiden sovittelijana, rikosasioiden sovittelijan (Turun kaupunki), lastensuojelujärjestöjen hallinnossa (Mm. Kota ry:n puheenjohtajana) sekä lasten chat-palvelussa päivystäjänä (Sos-Lapsikylä).
  4. Kokemukseni opetustyössä

  Opetustyössä Turun ammattikorkeakoulussa olen toiminut jo 1990-luvun alusta alkaen erilaisissa rooleissa: päätoimisena tuntiopettajana, osastonjohtajana, ohjelmapäällikkönä ja koulutuspäällikkönä. Vuodesta 2003 alkaen olen hoitanut lehtorin virkaa.

  Lehtorin työhöni kuuluu pääasiassa opetus- ja ohjaustyö. Pääopetusalueina vuonna 2022 ovat julkishallintohallinto, sosiaalihuollon palveluiden järjestäminen ja tuottaminen, johtajuus ja yrittäjyys. Osa työajastani kuluu myös tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioasioiden parissa. Olen ollut viimeiset 20 vuotta erityisen kiinnostunut oppimisympäristöjen tuotekehitystyöstä ja oppimisympäristöjen muotoilusta.

  Olen toiminut aikanaan myös opettajien AKAVA JS-luottamusmiehenä Kaarinan kunnassa.

  5. Muuta

  Olen aviopuoliso ja turkulainen kahden aikuisen lapsen isä. Vapaa-aikana minut löytää puutarhanhoidon, lenkkeilyn, padelin, sählyn, äänikirjojen, kodin ja maatilan remppa-askareiden, yhteiskunnallisen vaikuttamistyön ja sukututkimuksen parista. Ja aina kuin vaan mahdollista, touhuan myös alle kouluikäisten lastenlasteni kanssa.

  6. Linkit