Language

1.12.2023

Minä

Sisällysluettelo

1. Kuka olen?
2. Sosiaalialan koulutukseni
3. Kokemukseni sosiaalialan työtehtävissä 4. Kokemukseni opetustyössä 5. Mukana Turku AMK:n tutkimus- ja kehittämistoiminnassa
6. Vapaa-aikaa

1. Kuka olen?
Hei. Olen Juha Knuuttila. Toimin lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa ja koulutan sosiaaliohjaajia ja varhaiskasvatuksen sosionomeja pääasiassa varsinaissuomalaiselle työelämäkentälle.
2. Sosiaalialan koulutukseni
Oma taustakoulutukseni on valtiotieteen maisteri ja sosiaalityöntekijä Turun yliopistosta. Opettajan pedagogiset opinnot on tehty aikanaan Helsingin sairaanhoito-opistossa, tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto taas Verutumilla. Olen suorittanut myös sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon opintoja Itä-Suomen yliopistossa noin kanditutkinnon verran.
3. Kokemukseni sosiaalialan tehtävissä
Olen toiminut työurani alussa lastenvalvojana, lastensuojelun sosiaalityöntekijänä sekä pienen kunnan sosiaalijohtajana. Parin viime vuosikymmenen aikana olen toiminut vapaaehtoistyössä: lasten huoltoon ja tapaamisoikeuteen liittyvien riita-
asioiden sovittelijana, rikosasioiden sovittelijan (Turun kaupunki), lastensuojelujärjestöjen hallinnossa (Mm. Kota ry:n puheenjohtajana) sekä lasten chat-palvelussa päivystäjänä (Sos-Lapsikylä).
4. Kokemukseni opetustyössä
Opetustyössä Turun ammattikorkeakoulussa olen toiminut jo 1990-luvun alusta alkaen erilaisissa rooleissa: päätoimisena tuntiopettajana, osastonjohtajana, ohjelmapäällikkönä ja koulutuspäällikkönä. Vuodesta 2003 alkaen olen hoitanut lehtorin virkaa.

Lehtorin työhöni kuuluu pääasiassa opetus- ja ohjaustyö. Oma sosiaalihuollon ammatillinen osaamisalueeni on sosiaalipolitiikka, sosiaaliturva, sosiaalihuolto, sosiaalipalvelut, julkishallinto, sosiaali- ja kasvatusalan yrittäjyys sekä palveluiden suunnittelu ja palveluohjaus. Pääopetusalueina vuonna 2023 ovat julkishallintohallinto, sosiaalihuollon palveluiden järjestäminen ja tuottaminen, johtajuus ja yrittäjyys. Osa työajastani kuluu myös tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioasioiden parissa. Olen ollut viimeiset 20 vuotta erityisen kiinnostunut oppimisympäristöjen tuotekehitystyöstä ja oppimisympäristöjen muotoilusta. Olen toiminut aikanaan Kaarinan sosiaalialan oppilaitoksessa myös opettajien AKAVA JS-luottamusmiehenä..

5. Mukana Turun AMK:n tutkimus- ja kehittämistoiminnassa

6. Vapaa-aikaa
Olen aviopuoliso, turkulainen kahden aikuisen lapsen isä ja isoisä. Vapaa-aikana minut löytää puutarhanhoidon, lenkkeilyn, Padelin, sählyn, äänikirjojen, kodin ja maatilan remppa-askareiden ja sukututkimuksen parista. Ja aina kuin vaan mahdollista, touhuan myös 4- ja 7-vuotiaiden lastenlapsieni kanssa.