Choose Your Language

2.3.2023

Puistomäki EduRoom - www.juhaknuuttila.fi

Puistomäki EduRoom käsite syntyi maailmanlaajuisen Korona-epidemian jyllätessä vuosina 2020-2022. Yhteiskunnat suljettiin ja kaikki siirtyivät etätöihin koteihinsa.

Olen tehnyt jo vuosia työtäni kotoa käsin, mutta Korona-aikana se oli myös pakollista. Työpaikkani Turun ammattikorkeakoulu ikään kuin räjäytettiin opiskelijoiden ja opettajien koteihin. Ammattikorkeakoulu muuttui virtuaaliseksi, irtosi Kupittaan tiedepuistossa. Aloin miettiä, mikä ja missä on nyt se aineellinen työpaikkani. Turun ammattikorkeakoulun työhuoneeni oli nyt totaalisesti kotonani Turun Puistomäessä. 

Päätin vuonna 2020, että etätyöpaikkani on nimeltään Turku AMK Puistomäki EduRoom. Puistomäki EduRoom irtosi kuitenkin ajatuksena aika nopeasti Turun ammattikorkeakoulusta ja fyysisestä tilasta. Siitä tuli myös henkinen ja digitaalinen työnteon tilani. Korona aikana Puistomäki EduRoom metafora siirtyi pikku hiljaa myös digitaaliseen mielenmaisemaani. Aikaisempi Juha Knuuttila blogini on nyt Puistomäki EduRoom. Se on digiportti lehtorin, tuotekehittäjän ja idealistin työhön. Puistomäki EduRoom on henkilökohtainen portti digitaaliseen maailmaani: sosiaaliseen mediaan, linkkeihin, oppimateriaaleihin ja verkostoihini.