Hae tästä blogista

1.4.2019

MINÄ

Hei. Olet nyt juhaknuuttila.fi kotisivullani.

Olen Juha Knuuttila. Toimin lehtorina Turun ammattikorkeakoulun Terveys ja hyvinvointi tulosalueen sosiaali- ja kasvatusalan yksikössä ja Sosionomi (AMK) koulutuksessa. Sivutoimisesti olen digimuotoilija, mukana kehittämässä digitaalista oppimista sekä digipalveluita sosiaalihuollossa. Sydäntä lähellä #soteyrittäjyys sekä e-oppimisympäristöjen ja -palveluiden muotoilu  #esosionomi #digisosiaalityö. 
Koulutukseni

Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri (VTM 1989), laillistettu sosiaalityöntekijä, opettaja (opettajan pedagogiset opinnot 1995) ja tuotekehittäjä (tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto 2013). Opiskelen myös Itä-Suomen yliopistossa sosiaali- ja terveydenhuollon maisteriohjelmassa (tavoitteena terveystieteiden maisteri-tutkinto). Muusta osaamisestani tietoa linkistä oma osaamiseni.

Osaamisalueeni

Sosiaali- ja terveydenhuollon osaamisalueenani ovat sosiaalihuolto ja sosiaalipalvelut. Erityisiä osaamiseni, tutkimuksen ja kiinnostukseni alueita ovat: digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollossa, oppimisympäristöjen kehittäminen, sosiaalialan yrittäjyys sekä ja varsinais-suomalainen sosiaali- ja terveysalan työ.  

Valmentaja ja verkko-opettaja
Opettajan työssä olen lopettanut luennoinnin ja siirtänyt tekemiseni ja kiinnostukseni opiskelijatiimien ja -yksilöiden oppimisen varmistamiseen ja tukemiseen. Valmentavan opettajan tietä on nyt takana 5 vuotta. Matka jatkuu. Toinen lehtorina minulle ominainen asia on "digitaalinen opettajuus", opiskelu, oppiminen ja digitaalisten oppimisympäristöjen kehittäminen. Tätä työtä olen tehnyt vuodesta 1998 alkaen.


Matkalla Hybridi-oppimisen maailmaan.

Tulevaisuuden oppiminen on "hybridioppimista hybridioppimisympäristöissä". Tällöin hyödynnetään ja otetaan käyttöön "lihallisen ja digitaalisen oppimisen ja kohtaamisen" kaikkein kilpailukykyisimmät piirteet. Tästä teemasta jaksan keskustella kanssasi vaikka 24/7, joten tervetuloa dialogiin.

Katso ja kuuntele lisää opetustyöstäni ja opiskelusta sosionomi (AMK) koulutuksessa.

Opetus on työelämäyhteistyötä, yritykset ovat oleellinen osa sosiaalipalveluiden tuottamista. 

Turku AMK Podcast


Opiskelijani Marion Routti kertoo omia näkemyksiään Turku AMK Sosionomi (AMK) verkkotutkinto-opiskelusta


Seuraavaksi jotain yksityisestä minästäni.

Olen 58-vuotias turkulainen mies, puoliso, isä ja isoisä.

Toimin harrastusluonteisesti ammatinharjoittajana verkko-opetukseen ja sosiaalihuollon digitalisaatioon
liittyvissä projekteissa. Kirjoitan ja reflektoin ajatuksiani mm. digitalisaatiosta ja verkko-oppimisesta  blogikirjoituksissa ja Twitterissä

Olen maa- ja metsätalousyhtymän jäsen. 

Olen Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri, joten puolue-, sosiaali- talous- ja kulttuuripolitiikka ovat lähellä, ja kirjoitan niistä myös blogissakin. 

Harrastan liikuntaa: juoksua, sählyä ja sulkapalloa (Uusi iso top1 Padel). Luen, pidän päiväkirjaa, valokuvaan ja tee pikkuremppaa. Erityisen lähellä minua ovat maa- ja metsätalous, puutarhanhoito sekä tietotekniikka ja sen soveltaminen arjen tukena ja helpottamiseksi.  Entisenä jääkiekon "puulaakiharrastajana" olen penkkiurheilijana edelleen jääkiekon suurkuluttaja.  

Henkilökohtaisissa yhteydenotoissa soittele 040-7475414 tai laita viestiä 24/7 periaatteella somen kautta (henkilökohtaista sähköpostia en anna täällä tekoälyn, roskapostin ja "someveijareiden" takia).