Select Language

Hae tästä blogista

1.4.2019

MINÄ

Omat jutut

Hei


Olen Juha Knuuttila. Kerron seuraavassa blogista ja itsestäni.

Juhaknuuttila.fi-tunnus on yksilöllinen, internetistä varattu "digitaalinen sosiaaliturvatunnukseni". Tunnus on samalla "verkkominä" eli itseni ylläpitämä ja kirjoittama pala omaa julkista tarinaani. Tunnuksen takaa löytyy internet-kotisivuni, joka on toteutettu Googlen Blogger sovelluksella. 

Olen 58-vuotias turkulainen mies, puoliso, isä ja isoisä. Kuuntelen, ajattelen, puhun, luen, kirjoitan ja teen. Olen dreamer, cityfarmari, lehtori ja tuotekehittäjä.

Toimin lehtorina (80%) Turun ammattikorkeakoulun Terveys ja hyvinvointi tulosalueen sosiaali- ja kasvatusalan yksikössä ja Sosionomi (AMK) koulutuksessa. Lehtorin työhöni liittyvät asiat löydät välilehdiltä opetus ja aluekehitys
Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri (VTM), laillistettu sosiaalityöntekijä, opettaja (opettajan pedagogiset opinnot) ja tuotekehittäjä (tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto). Sosiaali- ja terveydenhuollon osaamisalueenani ovat sosiaalihuolto ja sosiaalipalvelut. Erityisiä osaamiseni, tutkimuksen ja kiinnostukseni alueita ovat: digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollossa, oppimisympäristöjen kehittäminen, sosiaalialan yrittäjyys sekä ja varsinais-suomalainen sosiaali- ja terveysalan työ.  Yhteydenottokanavana Turun ammattikorkeakoulun asioissa suosittelen sähköpostia ja puhelinta. Teen ammattikorkeakoulun lehtorina 80% työaikaa, joten en ole joka päivä (enkä muutenkaan 24/7) tavoitettavissa.
Opettajan työssä olen lopettanut luennoinnin ja siirtänyt tekemiseni ja kiinnostukseni opiskelijatiimien ja -yksilöiden oppimisen varmistamiseen ja tukemiseen. Valmentavan opettajan tietä on nyt takana 5 vuotta. Matka jatkuu.  Toinen lehtorina minulle ominainen asia on "digitaalinen opettajuus", opiskelu, oppiminen ja digitaalisten oppimisympäristöjen kehittäminen. Tulevaisuuden oppiminen on "hybridioppimista hybridioppimisympäristöissä". Tällöin hyödynnetään ja otetaan käyttöön "lihallisen ja digitaalisen oppimisen ja kohtaamisen" kaikkein kilpailukykyisimmät piirteet. Tästä teemasta jaksan keskustella kanssasi vaikka 24/7, joten tervetuloa dialogiin.

Tässä linkki webinaaritallenteeseen Turun AMK:n verkkotutkinnoista 21.8.2019. Olen mukana kertomassa Sosionomi (AMK) verkkotutkinnosta.

Kuuntele myös:


Lopuksi lehtorin työn kuvauksen lisäksi jotain yksityisestä puolestani.

Toimin harrastusluonteisesti ammatinharjoittajana verkko-opetukseen ja sosiaalihuollon digitalisaatioon liittyvissä projekteissa. Kirjoitan ja reflektoin ajatuksiani mm. digitalisaatiosta ja verkko-oppimisesta  blogikirjoituksissa ja Twitterissä

Olen maa- ja metsätalousyhtymän jäsen. 

Olen Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri, joten puolue-, sosiaali- talous- ja kulttuuripolitiikka ovat lähellä, ja kirjoitan niistä myös blogissakin. 


Harrastan liikuntaa: juoksua, sählyä ja sulkapalloa. Luen, pidän päiväkirjaa, valokuvaan ja tee pikkuremppaa. Erityisen lähellä minua ovat maa- ja metsätalous, puutarhanhoito sekä tietotekniikka ja sen soveltaminen arjen tukena ja helpottamiseksi.  Entisenä jääkiekon "puulaakiharrastajana" olen penkkiurheilijana edelleen jääkiekon suurkuluttaja.  


Henkilökohtaisissa yhteydenotoissa soittele tai laita viestiä 24/7 periaatteella somen kautta (henkilökohtaista sähköpostia en anna täällä tekoälyn, roskapostin ja "someveijareiden" takia).  


Oma osaamiseni